Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Новачкам присвячується ...

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 1

У наш час кальян став чимось буденним – чимось схожим на смачну чашечку чаю. Для його приготування,  крім правильно стоячих рук, інтуїції і якісних продуктів,  потрібні також базові знання.

У цій статті ми розглянемо базові чашки на прикладі одного тютюну і однакового забивання.

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 2

Різноманітність чашок на ринку вражає. Вони є всіх форм, кольорів і розмірів. Від багатьох толку мало, деякі ж займуть своє місце в серці завзятих шанувальників кальяну.

Для прикладу візьмемо 5 найпоширеніших чашок: класична типу «вбивця», класична, фанел в глазурі типу Harmony, невеликий фанел в глазурі і силіконову.

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 3

Отже, рецепт приготування.

Беремо наш улюблений кальян, наливаємо водички. Ставимо вугілля на розігрів.

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 4

Берем Fresh Track Classic Lemongrass, откриваем, ретельно перемішуємо весь тютюн в баночці, не шкодуючи набираємо тютюн в руку і злегка його віджимають, щоб «пустив сік».

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 5

Красиво, рівномірно укладаємо в чашки, відступаючи десь 0.3-0.5 см від верхнього краю. Беремо зубочистку, робимо забивання пухнастими і акуратними, все зайве витираємо.

Приготування і забивання кальяну для новачків і ледарів, фото 6

Ставимо першу чашку, класичну з отворами внизу. Акуратно ставимо наверх калауд, закладаємо вугілля. З урахуванням особливостей тютюну краще закласти більше вугілля – наприклад, заповнити весь калауд і зверху ще кубик. Прогріваємо не менше 5 хвилин, цей тютюн дуже любить жар.

Що очікувати від різних чашок?

Класика з отворами типу «вбивця» - ідеальний вибір для любителів міцного і дуже насиченого смаку. Вас чекає дуже димний, дуже яскравий і свіжий кальян. Куриться довго, не підгорає. Важливо після прогріву зняти зайве вугілля.

Класична принципово не відрізняється від попередньої, форма в цьому випадку має незначний вплив на смак, трохи посилюючи його.

Фанел в глазурі типу Harmony - ідеальний вибір для тих, хто хоче свіжий, димний і ніжний смак.

Дрібний Фанел в глазурі буде розкурюватись довше через більшу глибину, смак буде відбуватися поступово, але і буде слухатися довше. Кальян вийде дуже м'яким, димність при цьому буде незначно менше, ніж в класичній чашці.

І остання чашка – силіконова. По суті, її плюси в зручності використання - вона не б'ється і не гріється. А головні мінуси – довго прогрівається плюс з'їдає смак за рахунок матеріалу. Але все ж ця чашка завоювала своїх шанувальників.

Що робити, якщо тютюн дере в горлі?

Швидше за все ви його недогріли і недораскурили. Виправити нескладно - додаємо жару і даємо більше часу.

Як бути, якщо кальян почав гірчити?

Я вас вітаю! Незважаючи на значну жаростійкість, у вас вийшло спалити тютюн. Але це не страшно, тому що досить продути, зняти пару вугіллячок на хвилинку - і ви повернете колишнє задоволення.

Стаття від Fresh Track Новачкам присвячується схвалена хом'яком споживання

Новачкам присвячується ...
Новачкам присвячується ...
Дата: Вівторок, 23 Травня 2017

Автор:

Відгуків поки немає.
Рекомендуємо