Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Як вибрати вугілля для кальяну: критерії, оцінки, відгуки

Щоб приготувати якісний і смачний кальян, потрібно вибрати хороше вугілля. У магазині покупцям пропонують вугілля для кальяну різних марок і з різноманітних компонентів. Величезна кількість торгових марок – і недосвідчений користувач може вибрати неякісний продукт. З нашої сьогоднішньої оглядової статті ви дізнаєтеся, як правильно вибрати вугілля для кальяну, на які характеристики звернути увагу. Ми розповімо про маркуваннях виробників, а також про переваги і недоліки тих чи інших брендів.

Класифікація вугілля в залежності від сировини

Далеко не всі новачки знають про те, що існує безліч типів сировини для створення кальянного тютюну. Максимум, про що чули більшість покупців – це кокосове вугілля. Насправді, різновидів набагато більше:

  • Кокосове вугілля для кальяну виробляється з кокосової шкаралупи. Його перевага у відсутності запаху і присмаків, тому таке вугілля не перебиває смак і запах тютюну, крім того, воно горить довше в порівнянні зі звичайним деревним вугіллям.
  • Оливковий аналог. Для створення цього типу вугілля зазвичай використовуються кісточки оливок. Відрізняється нейтральністю в плані сторонніх ароматів, що не перебиває якість тютюну, довго горить.
  • Лимонне вугілля, яке створюють з кори і коренів лимонного дерева. Відрізняється дуже м'яким жаром. Відмінно підійде для куріння кальяну без калауда або фольги з прямим дотиком вугілля і тютюну.
  • Виноградний різновид, для виробництва якої використовується лоза. За властивостями схожий на вугілля з лимонного дерева.
  • Ще один цікавий варіант – вугілля з шкаралупи волоських горіхів, яке знайшло прихильників серед професійних кальянщиків. Воно в цілому схоже за характеристиками зі звичайним деревним вугіллям.
  • Деревне вугілля – популярний в кінці 2000х років продукт. Залежно від марки дає помірний або хороший жар. Може вносити невеликий присмак у смак тютюну. Зазвичай від нього залишається багато попелу.

Окремим пунктом виділено так зване електронне (або електричне) вугілля. Це новинка, які відносно недавно з'явилася в наших широтах, проте вже набула популярності у тих, хто любить технології і сучасний підхід. Електричне вугілля складається з двох частин – нагрівального елементу і блоку живлення. Щоб запустити вугілля, необхідно включити його в розетку, поставити температуру і встановити на чашу. У цього типу вугілля є як переваги, так і недоліки. До перших відносять:

  • Відсутність чадного газу при палінні, тому безпека такого проведення часу значно підвищується;
  • Не потрібні особливі вміння для того, щоб приготувати кальян;
  • Можуть використовувати новачки, які роблять кальян вперше;
  • Підходить для домашнього використання;
  • Можливість точно і швидко відрегулювати температуру для того, щоб насолодитися смаком тютюну;
  • Не змінює смак тютюну і його запах, немає хімічних присмаків в парі;
  • Немає сміття від вугілля, який може забити шахту або чашу;
  • Не треба постійно прибирати попіл і стежити за станом вугілля.

До недоліків відносять: втрату всіх традицій куріння кальяну, адже не можна насолодитися звичним і знайомим присмаком під час куріння. Крім того, таке вугілля не можна використовувати на природі, так як необхідна електрика. Також складно розкурити кальян на електричному вугіллі, необхідно чекати, поки він прогріється. Плюс є нюанси в контролі необхідного жару, оскільки при втягуванні це вугілля охолоджується, а звичайне – розжарюється.

Вугілля, що розпалюється саме

Ще один досить популярний різновид вугілля – це вид, що розпалюється сам. Він випускається у вигляді таблеток, до складу якої входять як натуральні елементи, так і домішки, а також легкозаймисті сухі компоненти – сухий спирт або селітра. Щоб запалити таке вугілля, достатньо 10 секунд перебування вугілля на відкритому вогні. Недоліки такого вугілля:

  • Неприємний запах, який проявляється в процесі куріння. Щоб запах пройшов, повинно пройти декілька хвилин. На якості куріння це не позначається, проте краще розпалювати таке вугілля в добре провітрюваному приміщенні.
  • Нетривалий період куріння. В такому вугіллі не так багато вугільної крихти, тому насолоджуватися кальяном можна близько 40 хвилин, потім таблетку змінюють на нову.
  • Велика кількість іскор. Потрібно сказати кілька слів про безпеку: так як до складу такого вугілля входять горючі добавки, потрібно бути дуже акуратним. Розпалюючи вугілля, намагайтеся тримати його подалі від оббивки, килима, тюлі, лінолеуму.

Звичайно, вибір виду вугілля – це виключно ваше рішення. Одним кальянщикам подобається один вид, іншим – інший.

Вартість вугілля для кальяну

Ціна на вугілля може відрізнятися в залежності від виробника і типів сумішей, які входять до складу. Звичайно, є марки преміум-класу, також існує навіть безглузде вугілля з ароматизаторами. В інтернет-магазинах можна знайти як доступне за ціною вугілля (найчастіше – це деревний або кокосовий), так і такі рідкісні різновиди як виноградний або оливковий. Все залежить від марки – і саме про них ми зараз розповімо. Рейтинг найпопулярніших марок вугілля в Україні у 2016 році виглядає так:

  • Tom Cococha – один з широко відомих брендів, який відрізняється відносно стабільною якістю. На жаль, останнім часом користувачі відзначають різну якість вугілля з різних партій. Ми рекомендуємо купувати це вугілля тільки у перевірених продавців і постачальників.
  • Garden. Під цією маркою також випускають кокосове вугілля у вигляді кубиків. Він швидко розпалюється, практично не має запаху, так як повністю натуральний, довго горить. Можна курити кальян годину, при тлінні залишається мало попелу.
  • Carbopol – ще одна популярна марка, яку до того ж часто підробляють. Це щвидкозаймисте вугілля. Воно популярне, але ми рекомендуємо його використовувати тільки у виключних випадках.

Тепер ви навчилися вибирати якісне вугілля. Залишайтеся з нами – попереду багато цікавого!

Про вибір вугілля для кальяну Якісне вугілля для кальяну
Як вибрати вугілля для кальяну: критерії, оцінки, відгуки
Як вибрати вугілля для кальяну: критерії, оцінки, відгуки
Дата: Четвер, 03 Листопада 2016

Автор:

Відгуків поки немає.