Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Рекомендації виробників кальянного тютюну

На сьогоднішній день любителям подиміти доступний величезний асортимент різних тютюну зі всіх куточків світу. І в процесі дегустації новинок часто виникає питання, чому той чи інший смак погано куриться. У цій статті я дам прості поради, завдяки яким новинки будуть радувати вже під час першого-третього забивання.

Знаєте, яка основний недолік у багатьох кальянщиків в СНД? Цитую аксіому Кана і Орбена: «Якщо ніщо інше не допомагає, прочитайте, нарешті, інструкцію!» Багато хто знає все краще за всіх, тому не враховує рекомендації з приготування, зазначені виробником на упаковці.

А знаєте, навіщо її взагалі читати? А тому, що в процесі виробництва дослідні зразки якимось чином тестуються. І тютюн конкретного бренду буде куритися так, як задумано, якщо його забити так, як це роблять в офісі виробника. При цьому традиції і способи куріння кальяну в цій конкретній країні позначаться на тестових покурах.

Розповім докладніше.

Приклад номер один – Fumari. Завод знаходиться в США. Американці палять шишу, використовуючи невелику кількість вугілля. Для калауда вони використовують 2 кубика 25*25*25 мм і жодного більше. Тому цей тютюн дає хорошу димність і досить яскравий смак при невеликих температурах. А при підвищенні температури аромат лише незначно посилюється, а потім і спотворюється.

На упаковці Фумарі зазначено, що потрібно перемішати вміст упаковки, потім взяти порцію в руку, стиснути, перемішати тютюн з сиропом, що виділився, і покласти цю суміш чашку.
Я зробив два забивання. З першим не парився і просто забив чашку. Під час другого я дотримувався інструкції. Результат – другий смак був трохи яскравіше виражений і довше тримався при покурі. До речі, коли перевіриш на практиці цю інформацію – розповіси про результат в коментарях до статті.

Приклад номер два – Tangiers, також родом з США. За рахунок відчутної міцності, хорошої ароматики і високої ціни цей бренд вважається крутим у кальянщиків. Але багато хто з них роблять просто огидні кальяни з цим тютюном. Адже вся справа в тому, що багато хто з профі не читають інструкцію. Про акліматизацію писати не буду, це відомий факт. Крім цього на пачці зазначено, що потрібно перемістити вміст упаковки в контейнер, дуже ретельно перемішати перед використанням і забити тютюн дуже щільно (так, як він спочатку покладений в пакеті). Також написано, що тютюну Танжірс потрібно менше жару в процесі куріння, ніж продукції інших брендів. А більшість любителів кальяну тупо спалюють його за перші 5 хвилин життя. Я спробував слідувати рекомендаціям на упаковці і отримав результат на порядок крутіше, ніж у багатьох кальяну. Спробуй і ти, а потім розкажи в коментарях до статті.

Третій приклад – тютюни родом з Північної Африки. Йтиметься про Saidy, класичні лінійкі Nakhla і бренд Fresh Track. У продукції цих торгових марок є декілька особливостей – вони вимагають довгий прогрів і хороший жар. Смаки цих брендів на початку куріння можуть давати першіння, яке нівелюється хорошим прогріванням. Звичайно, вони трохи складніші в роботі, але це компенсується відмінною жаростійкістю, тривалим часом куріння і яскравими, насиченими, натуральними смаками.

Про групу йордансько-американсько-німецьких тютюнів по типу Starbuzz, Social Smoke, Argelini, 7 Days, Milano, Al Waha та інших писати немає сенсу, оскільки для них актуальна логіка, згадана в перших трьох прикладах.

Любителям курити кальян з конкретною кількістю вугілля під певну чашку хочу сказати, що такий підхід не розкриє переваги продукції різних торгових марок. Але якщо ти не згоден, то можеш забити Танжірс без відступу в елієн на 5 25х вуглях і смачно покурити :-D

Отримана інформація потребує якогось часу для осмислення. Коли цей час пройде, спробуй приготувати кілька чашок, дотримуючись рекомендацій в цій статті, і напиши свій коментар.

Всім смачних!

Рекомендації виробників тютюну для кальяну, фото 1

Рекомендації виробників тютюну для кальяну, фото 2

Рекомендації виробників тютюну для кальяну, фото 3

Рекомендації виробників тютюну для кальяну, фото 4

Рекомендації виробників тютюну для кальяну, фото 5

Рекомендації виробників кальянного тютюну
Рекомендації виробників кальянного тютюну
Дата: Вівторок, 04 Липня 2017

Автор:

Відгуків поки немає.