Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Чому болить голова від кальяну? Причини і усунення головного болю

Існує так зване кальянне похмілля – на ранок ви прокидаєтеся з головним болем і нудотою, навіть незважаючи на те, що вчора курили кальян на молоці, і не вживали алкоголь. З чим це пов'язано і як усунути симптоми кальянного похмілля? Насправді, кальянное похмілля – це досить поширений стан, який переслідує багатьох користувачів, що бажають покурити кальян в колі друзів або вдома. Ми розповімо про основні причини такого стану, а також про те, як його ефективно і швидко усунути.

Симптоми кальянного похмілля

Незважаючи на те, що ми провели аналогію між кальянним і алкогольним похміллям, симптоми у цих двох станів розрізняються. Першопричини у похмілля полягають в нестачі кисню для мозку і надлишку вуглекислого газу в крові. Головний симптом – це запаморочення, яке знайоме більшості користувачів. Запаморочення проявляється через зниження концентрації кисню, на що дуже бурхливо реагує центральна нервова система. Іншими симптомами можуть бути нудота і головний біль, проте також існує ряд ознак, які проявляються набагато рідше, але, тим не менше, мають місце бути:

  • Прискорене серцебиття, аритмія;
  • Ярковираженная світлобоязнь, іноді шумобоязнь, гостре сприйняття яскравого світла або гучних звуків;
  • Сплутаність свідомості або втрата в просторі;
  • Загальмована мова;
  • Іноді дуже різкі головні болі в ділянці потилиці, пульсуючий біль.

В такому стані потерпілий хоче знайти тихе і спокійне місце, навіть якщо головний біль не такий сильний. Також можливо стан, коли людина відчуває себе«захворівшим», загальне самопочуття погане, навіть якщо взагалі нічого не болить.

Причини кальянного похмілля

Щоб з'ясувати, чому болить голова від кальяну, і цей неприємний симптом супроводжується іншими неприємними станами, ми зібрали кілька основних причин кальянного похмілля.

Надлишок нікотину. Основою тютюнової суміші є звичайний тютюн, якщо виключити всі добавки і ароматизатори. По суті це ті ж самі цигарки, однак, смак тютюну буде більш м'яким, так як користувачі курять кальян, пропускаючи тютюн через рідину. Процес куріння тривати не менше 30-40 хвилин, за цей період можна вдихнути кілька кубометрів диму, після чого відбувається інтоксикація. Її основний симптом – це головні болі. Саме тому досвідчені кальянщики не рекомендують палити кальян на голодний шлунок, так як через слизову оболонку процес інтоксикації прискорюється.

Отруєння домішками. Крім тютюну до складу курильних сумішей входять різні добавки, про які мало що відомо – рідко виробники розкривають секрети виробництва повністю. Інформації про добавках на упаковці немає, тому вони можуть бути як безпечними, так і токсичними. Тому в процесі куріння можна легко отруїтися цими домішками.

Вугілля поганої якості. Тут може бути два підходи – спеціальне вугілля для кальяну від маловідомого або невідомого виробника, в якому можуть бути різні домішки. Або ж кальянщики економлять і купують вугілля, призначений для мангалу. В такому вугіллі є спеціальні просочення, які, потрапляючи в організм, отруюють його. Бажано купувати тільки спеціальний вугілля від відомих брендів.

Отруєння алкоголем. Якщо ви новачок, краще почати курити кальян на воді, і тільки потім переходити на кальяни з алкоголем. Організм, який не звик до таких «доз» нікотину і алкоголю, бурхливо реагує на інтоксикацію. На жаль, наслідки можуть бути дуже сумними.

Недотримання технології приготування кальяну. Некоторые недосвідчені кальянщики під час приготування кальяну порушують технологію – не розпалюваті вугілля до кінця. З цієї причини продукти горіння (чадний газ) потрапляють в організм через слізові оболонки и віклікають негативний ефект – в результаті ви отримуєте сильне отруєння. Як наслідок: поява головних болів, запаморочення, нудоти. Щоб цього не сталося, потрібно заздалегідь підготувати все необхідне для приготування кальяну, в тому випадку, тютюн і вугілля високої якості.

Зневоднення. У процесі куріння кальяни ми робимо сильні вдихи і виходи, завдяки чому з організму природним шляхом виходить величезна кількість вологи. Якщо врахувати, що куріння триває в середньому від 30 хвилин до години (іноді більше), організм втрачає велику кількість вологи. Основні симптоми цього стану: набряки, нудота, головний біль.

Як позбутися від кальянного похмілля?

Звичайно, краще профілактика, ніж лікування, але якщо ви опинилися один на один з неприємними симптомами, необхідно позбутися від них якомога швидше:

  • Міцна кава. Чашка міцної кави здатна створити диво і позбавити від кальянного похмілля – кофеїн дозволить «разігнати » кисень по організму, а вода – компенсувати нестачу рідини в організмі. Цей ритуал можна доповнити склянкою води або чаю без цукру.
  • Свіже повітря. Якщо вас застало зненацька похмілля після кальяну, рекомендується тривала прогулянка по парку або скверу. Можна просто побути в добре провітрюваному приміщенні, проте краще вийти на свіже повітря.
  • Приймання їжі. Звичайно, це не панацея, однак в деяких ситуаціях досить пообідати чи повечеряти. Іноді досить невеликого перекусу, щоб прийти в норму.
  • Прийом анальгетиків. Якщо вам терміново потрібно позбутися симптомів, то можна прийняти будь-який анальгетик, наприклад, цитрамон або спазмалгон. Однак ми не рекомендуємо зловживати лікарськими препаратами, якщо немає сильної необхідності.

Якщо не один з перерахованого вищє пунктів не допоміг стабілізуваті стан, необхідно звернутись до лікаря. Можливо, у курця кальяну є приховане (хронічне) захворювання.

Щоб позбутися від похмілля назавжди, досить відмовитися від кальяну на алкоголі і на голодний шлунок, а також вибирати тільки якісне вугілля и тютюн. Якщо ви курите кальян не вдома, а в закладі, краще не поспішати з вибором кальянної, а вибирати її за рекомендацією.

Чому Вирішуємо проблему з кальянним похміллям
Чому болить голова від кальяну? Причини і усунення головного болю
Чому болить голова від кальяну? Причини і усунення головного болю
Дата: Понеділок, 05 Грудня 2016

Автор:

Відгуків поки немає.