Способи приготування, які подобаються нашому колективу і які ми рекомендуємо.
1. Будь-яка чаша глибиною від 1.7 см. Тютюн перемішуємо. Якщо в тютюні багато сиропу - викладаємо на пару серветок, чекаємо хвилину, укладаємо пухко в чашу. Про прогрівання багато сказано, не буду повторюватися, тому прогріваємо і куримо. Куриться буде рівно, спокійно. Можливий нудотний смак і довгий прогрів і розкурювання в чашці типу Фанел, якщо тютюн поклали дуже вологим.
2. Чаша типу Фанел з глазур'ю. Перемішуємо, викладаємо на серветки, зверху накриваємо ще парою серветок і притискаємо. Рихло укладаємо в чашу по самий верх або з невеликою гіркою. Прогріваємо і куримо. З цим способом кальян буде куритись насичено, з купою диму, яскравим смаком і помітним ефектом розслаблення.
Відносно приготування робимо акцент на парі моментів.
1. Тютюн перед приготуванням потрібно перемішувати, а потім вже працювати з ним далі. Взагалі ця порада стосується практично всіх тютюнів, в складі яких є той чи інший цукровий компонент. У тютюні Fresh Track солодкий компонент - мед, він більш текучий. Тому навіть за короткий проміжок часу сироп йде вниз, і з часом змінюється просочення верхнього і нижнього шарів.
В основній масі тютюну основа - інвертний сироп або патока, вони густіші, але з часом виникає той же ефект - просочення шарів змінюється .
2. Регулювання насиченості смаку і жаростійкості. Цей показник залежить від 2 речей - температури і кількості сиропу.Про регулювання жару сказано вже багато. Про кількість сиропу - толком нічого. У сиропі є цукор, який під впливом температури карамелізується. Якщо планується приготування чаші з дотиком
фольги або Лотуса і високою температурою куріння - сироп потрібно видалити. Таким чином ми зменшимо кількість цукру в чаші і відстрочимо появу присмаку підгорілого цукру. І чашка буде куритись довше.То Тобто ми беремо якийсь тютюн, готуємо дві однакові чашки з ним, готуємо за допомогою другого способу, але в одній чашці тютюн залишаємо вологіше, а в другій - віджимаємо. І отримуємо за підсумком більш цікаве і насичене куріння другої чашки.
І детальніше перший спосіб:
На з'єднаннях між шахтою і колбою, шахтою і чашкою, шлангом і шахтою повинні бути гумові або силіконові ущільнювачі для забезпечення герметичності кальяну.
Почнемо приготування кальяну. Ставимо розпалюватися вугілля. Набираємо воду в колбу. Низ шахти повинен занурюватися в колбу на 2-3 см.
Наводимо курсор на фото, читаємо коментар.