Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Як приготувати кальян з тютюном Fresh Track. Як правильно забивати, заправляти кальян

 
 
 

Способи приготування, які подобаються нашому колективу і які ми рекомендуємо.

1. Будь-яка чаша глибиною від 1.7 см. Тютюн перемішуємо. Якщо в тютюні багато сиропу - викладаємо на пару серветок, чекаємо хвилину, укладаємо пухко в чашу. Про прогрівання багато сказано, не буду повторюватися, тому прогріваємо і куримо. Куриться буде рівно, спокійно. Можливий нудотний смак і довгий прогрів і розкурювання в чашці типу Фанел, якщо тютюн поклали дуже вологим.

2. Чаша типу Фанел з глазур'ю. Перемішуємо, викладаємо на серветки, зверху накриваємо ще парою серветок і притискаємо. Рихло укладаємо в чашу по самий верх або з невеликою гіркою. Прогріваємо і куримо. З цим способом кальян буде куритись насичено, з купою диму, яскравим смаком і помітним ефектом розслаблення.

Відносно приготування робимо акцент на парі моментів.

1. Тютюн перед приготуванням потрібно перемішувати, а потім вже працювати з ним далі. Взагалі ця порада стосується практично всіх тютюнів, в складі яких є той чи інший цукровий компонент. У тютюні Fresh Track солодкий компонент - мед, він більш текучий. Тому навіть за короткий проміжок часу сироп йде вниз, і з часом змінюється просочення верхнього і нижнього шарів.
В основній масі тютюну основа - інвертний сироп або патока, вони густіші, але з часом виникає той же ефект - просочення шарів змінюється .

2. Регулювання насиченості смаку і жаростійкості. Цей показник залежить від 2 речей - температури і кількості сиропу.Про регулювання жару сказано вже багато. Про кількість сиропу - толком нічого. У сиропі є цукор, який під впливом температури карамелізується. Якщо планується приготування чаші з дотиком
фольги або Лотуса і високою температурою куріння - сироп потрібно видалити. Таким чином ми зменшимо кількість цукру в чаші і відстрочимо появу присмаку підгорілого цукру. І чашка буде куритись довше.То Тобто ми беремо якийсь тютюн, готуємо дві однакові чашки з ним, готуємо за допомогою другого способу, але в одній чашці тютюн залишаємо вологіше, а в другій - віджимаємо. І отримуємо за підсумком більш цікаве і насичене куріння другої чашки.

І детальніше перший спосіб:

На з'єднаннях між шахтою і колбою, шахтою і чашкою, шлангом і шахтою повинні бути гумові або силіконові ущільнювачі для забезпечення герметичності кальяну.

Почнемо приготування кальяну. Ставимо розпалюватися вугілля. Набираємо воду в колбу. Низ шахти повинен занурюватися в колбу на 2-3 см.

Наводимо курсор на фото, читаємо коментар.

Далі беремо чашку. Для наочності ми взяли глиняну чашку Garden і українську керамічну.

Рихло накладаємо тютюн. Ми його не віджимати, зайва рідина стече в будь-якому випадку при палінні. Чашку після укладання тютюну потрібно продути. Беремо забиту чашку, пробуємо її тягу знизу чашки, з отвору, куди заходить верх шахти. Повітря повинно вільно проходити крізь чашку.

Ми залишаємо відстань від тютюну до краю стінки чашки приблизно 5-6 мм.

Ми залишаємо відстань від тютюну до краю стінки чашки приблизно 5-6 мм.

Натягуємо фольгу. Ми брали 4 шари.

Пробиваємо в фользі отвори по всій площі фольги. Ми били отвори зубочисткою.

Відриваємо смугу фольги шириною 20-24 см.

Відриваємо смугу фольги шириною 2024 см.

Складаємо її майже навпіл.

Складаємо її майже навпіл.

Обертаємо цією смугою фольги чашку, отримуємо

Оптимальна висота

Розігріваємо вугілля до повного почервоніння і зникнення запаху вугілля. Ми використовували кокосове вугілля, 72 кубика на 1 кг, брали 2 кубика. Ставимо його по краях чашки. Чекаємо кілька хвилин, поки сама чашка прогріється. Чи можемо починати розкурювати кальян. Кальян буде остаточно розкурений, коли ніжка керамічної чашки стане гарячою, а ніжка глиняній чашки - теплою. З двома цілими кубиками і чашками, що на фото, добре будуть куритись жаростійкий тютюн типу Nakhla. Для тютюну Fresh Track цей варіант не оптимальний, тому дивимося дал.

Ми розкололи 1 кубик щипцями на кілька частин (розпечене вугілля легко ламається), ці частини розташували по краях чашки, щоб грівся і тютюн, і чашка. Жару від двох кубиків багато, є ризик перегріти тютюн. Другий кубик чекає своєї черги, ми його розколемо пізніше і будемо додавати частинами. Любителям дуже насиченого смаку рекомендуємо ставити два вугілля на спіральку з фольги, але тільки після повного розкурювання кальяну (коли чашка повністю прогрілася, ніжка керамічної при цьому гаряча, а глиняної - тепла). Додавати вугілля в процесі куріння потрібно невеликими порціями. Тютюн Fresh Track не дає присмак гіркоти. Показник перегріву - різкий смак.

Якщо використовується швидкозаймисте вугілля, в такому випадку буде потрібно півтори таблетки діаметром 33 мм (як на фото) або одна таблетка діаметром 40 мм.

Швидкозаймисте вугілля повинно весь проіскрить, повністю прокалитись до червоного, після цього полежати поза чашкою 3-5 хвилин для вивітрювання сторонніх ароматів. Потім ми можемо його ставити на чашку. Чекаємо кілька хвилин, поки сама чашка прогріється. Кальян буде остаточно розкурений, коли ніжка чашки стане гарячою (у чашки Гарден - теплою). Нагадаємо, тютюн Fresh Track не дає присмак гіркоти. Показник перегріву - різкий смак.

Якщо використовуємо кокосове вугілля типу Гарден 84 шматка на 800 г, таких шматків для куріння кальяну знадобиться два, для розкурювання - 2-3. Додавати в процесі куріння потрібно по 1 шматку.

Як приготувати кальян з тютюном Fresh Track. Як правильно забивати, заправляти кальян
Як приготувати кальян з тютюном Fresh Track. Як правильно забивати, заправляти кальян
Дата: Понеділок, 18 Листопада 2013

Автор:

Відгуків поки немає.