Магазин тютюну для кальяну FreshTrack
Прийом дзвінків: Пн - Пт: 10.00 - 20.00 Cб: 11.00 - 18.00
Мінімального замовлення НЕМАЄ

Горить тютюн в кальяні: як вирішити проблему?

Ця інформація буде корисна для тих, хто тільки починає осягати мистецтво куріння кальяну. Досвідчені кальянщики часто знають, чому починає горіти тютюн в кальяні і як усунути цю неприємність. Отже, якщо тютюн в кальяні починає горіти, як мінімум, порушена технологія приготування чашки з тютюном. На жаль, це призводить до появи гіркуватого присмаку. Якщо ви готуєте кальян в колі друзів, цю помилку можна виправити і найпростіший спосіб – приготувати кальян заново :). Але як бути, якщо ви готуєте кальян для клієнтів? Наші поради допоможуть вам уникнути неприємних ситуацій і придбати корисні навички.

Багато хто вважає, що причини горіння тютюну можуть бути найрізноманітніші причини. Насправді, це коло обмежене декількома основними факторами. Точніше, причин горіння тютюну всього 2 – перегріта чаша або дуже жарке вугілля. А варіантів, чому сталося саме так, може бути більше. Саме про них ми і розповімо.

ТОП причин горіння тютюну

Найпоширенішою причиною горіння тютюну є дуже гаряча чаша, саме тому ми віддали їй перше місце в нашому рейтингу. Найчастіше ця проблема актуальна тоді, коли кальян готує недосвідчений кальянщик, а чаша зроблена з кераміки з глазур'ю всередині або тонкостінної глини. З появою силіконових чилімів кальяни з керамічними або глиняними чашами залишилися для багатьох забутої класикою, однак, на щастя, їх все ще використовують закладах. Особливість таких матеріалів в їх характеристиках. Тому приготування такого кальяну вимагає досвіду і вміння. І навіть якщо кальянщик вже має практичний досвід, він далеко не завжди здатний приготувати кальян на «незнайомій» чаші. У будь-якому випадку через якийсь час без правильного контролю жару глиняна або керамічна чаша починає перегріватися і тютюн в ній горить.

З цим стикаються багато власників класичних єгипетських і китайських кальянів. Так як місцеві виробники найчастіше комплектують свої товари саме класичними неглибокими глиняними або тонкостінними керамічними чашами. Якщо ви новачок, рекомендуємо замінити такі чиліми на більш сучасні, так як в подібних умовах складно відразу підібрати оптимальну температуру всередині чаші, і гіркота не змусить себе довго чекати.

На другому місці нашого рейтингу опинився сам тютюн.Як же так? – запитаєте ви. Насправді, саме тютюн може стати причиною загоряння. Не секрет, що у цього наповнювача є свої характеристики – серед смакового розмаїття, вмісту нікотину є і такий умовний показник, як жаростійкість. Є такий тютюн, який взагалі не витримує високих температур і починає горіти. Як наслідок, ми отримуємо все той же гіркий смак. Тому, якщо ви хочете покурити кальян на тонкостінній або дрібній глиняній чаші, краще вибрати тютюн типу Нахла, Афзал або Фреш Трек. Вони досить міцні (особливо Нахла), однак досить довго тримають смак, плюс продукцію цих брендів складно перегріти і спалити. Якщо такий варіант не актуальний, можна змішати кілька видів тютюну, вийде не така міцна суміш, яка не буде перегріватися. Якщо ви хочете спробувати тютюн інших популярних марок, краще використовувати чашу з інших матеріалів або з більшою товщиною стінок.

Третє місце ми залишили за фольгою. Всім відомо, що фольга повинна бути досить міцною і товстої, проте далеко не завжди в магазині можна знайти саме таку. Прийнято використовувати харчову фольгу, обертаючи її в кілька шарів. Класичним варіантом вважають два шари - це ідеальний варіант для фруктового кальяну. Однак це далеко не панацея для інших кальянів. Досвідчені кальянщики рекомендують використовувати 4 шари фольги загальною товщиною 40-50 мікрон для того, щоб жар від вугілля рівномірно розподілявся, тютюн в кальяні не засмагати, а смак був максимально довгограючим. Завдяки цьому можна отримати ще більше задоволення від куріння, насолодившись смаком. І не варто натягувати фольгу до самого низу чашки. У такому варіанті чилім точно перегріється.

Ще однією причиною горіння тютюну кальяну може стати мала кількість отворів або їх занадто великий розмір. І це четверте місце. Краще використовувати звичайну голку для шиття або шило. Звичайна скріпка, як і будь-яка інша канцелярія, а також занадто великий ніж, - недоречні. Багато кальянщиків можуть не погодитися - мовляв, на історичній батьківщині кальяну фольгу часто проколюють ножами, чому у нас не можна? По-перше, єгиптяни і інші жителі Сходу, для яких кальян є традицією, курять інший тип тютюну. По-друге, часто вони курять дуже міцні суміші. По-третє, найчастіше там можна зустріти кальян з традиційною чашею з глини. Відповідно, процес приготування дещо відрізняється.

Рішення для початківців і досвідчених кальянщиків

  • Щоб тютюн не горів і димів довше, підберіть якісну чашу – якщо в наборі до кальяну йде тонкостінна керамічна або глиняна чаша, її краще замінити будь-якою іншою з більш товстими стінками. Завдяки цьому можна буде насолоджуватися курінням набагато довше.
  • Часто після куріння залишається багато невикористаного в чаші тютюну, який просто не встиг викуритися. Для того, щоб тютюн прогорав повністю, необхідно рівномірно розподілити температуру над листям тютюну. Приберіть «палки» на дно чашки, а також розпушіть і подрібніть листя, якщо це необхідно.
  • Щоб в процесі куріння не вийшло горіння, можете зробити кільце з фольги між першими двома і другими двома шарами фольги. Необхідно в кожному шарі робити досить отворів. Однак це не найкраще рішення, не варто використовувати такий спосіб постійно
  • Важливо давати тютюну в чаші прогрітися. Поставте 3-4 шматка вугілля на чашку, зачекайте 5-7 хвилин, а потім спробуйте кальян. Якщо пішов щільний дим з найнасиченим смаком без сторонніх присмаків і першіння – кальян прогрівся, можна приступати до паління. Якщо є присмак гіркоти – потрібно зняти вугілля і продути чашу. Якщо є присмак першіння або дим кальяну недостатньо щільний – прогрійте чашу ще.
  • Якщо ви любите багато диму в процесі куріння кальяну, потрібно правильно приготувати тютюн для кращого випаровування диму з листя. Більшість виробників постачають свою продукцію у вигляді мокрої кашки. Перед додаванням тютюну візьміть звичайну паперову серветку і оберніть нею тютюн, ретельно промокнув. Це дозволить позбутися від зайвої вологи і зробити тютюн саме таким, яким він повинен бути – пухким.

Сподіваємося, наші прості поради допоможуть вам швидко і ефективно впоратися з проблемою загоряння тютюну і зробити ідеальний кальян для себе, друзів або клієнтів. Залишайтеся з нами і отримуйте ще більше корисної інформації про кальянів і не тільки.

Горить тютюн в кальяні? Вирішуємо проблему з горінням тютюну в кальяні
Горить тютюн в кальяні: як вирішити проблему?
Горить тютюн в кальяні: як вирішити проблему?
Дата: Понеділок, 03 Жовтня 2016

Автор:

Відгуків поки немає.